Dette får du som privatist hos OFS

Har du jobbet som fotograf i mange år, men ikke har fått formalisert kunnskapen din? Nå kan du gjøre noe med det. Opplæringskontoret for Fotostudier (OFS) tilbyr nå fotografer å ta svenneprøven som privatist, via vår opplæringsportal.


Her får man god undervisning og gode kurs. Man får også en gruppe med andre fotografer som man kan utveksle erfaringer med. Man blir fulgt opp hele veien, både av OFS og en mentor. Du vil få bildekritikk av bilder du tar, som kan hjelpe deg videre på veien mot svennebrevet.


Det er alltid bra å få tilbakemeldinger fra andre fagpersoner på det du gjør. Det er slik du kan utvikle deg videre på best mulig måte.


Er jeg dyktig nok til å ta svenneprøven? De fleste fotografer kan greie å ta svenneprøven som privatist. Man må bare øve bredt nok og være teknisk dyktig på det som skal leveres. Teorien kan man lese seg opp på. Lær deg historikken i fotofaget og de viktigste tingene som har skjedd. I portalen har OFS en rekke teoretiske spørsmål som allerede er besvart, og disse kan kandidatene fritt benytte seg av i sin svenneprøve etter å ha gjennomgått løpet i opplæringsportalen.


Krav for å få lov til å gå opp som privatist:

  • Du skal ha drevet med foto hvor du har fått betalt for bildene dine jevnlig i løpet av de siste 4-5 år.

  • Du må kunne teori rundt blender, lukker, ISO, komposisjon, lys og andre fotografiske elementer.

  • Du må ha mulighet til å kunne sette av en hel uke til å jobbe med svenneprøven, hvor du også har tilgang til studio.

  • Du må kunne fortelle hvorfor du gjør som du gjør til nemnda. Der vil du få mye input underveis i portalen.


Lurer du på om å ta svenneprøven som privatist er noe for deg?


Send mail til kontakt@fotostudier.no Eller ring 416 148 71 for en uforpliktende prat.