VURDERER DU Å BLI FOTOLÆRLING?

Foto: Christoffer Holenbakken

Vi hjelper deg gjennom hele løpet!

Opplæringskontoret for Fotostudier har bistått lærlinger på veien mot svennebrevet siden 1999, og ca. 200 lærlinger har tatt svennebrevet gjennom oss. Nå har vi utviklet en læringsportal slik at uansett hvor i landet man sitter, så har man muligheten til å være en del av oss. 

 

Dette gjør OFS for deg.

Via oss får du tilgang til læringsportalen, du får oppgaver som hjelper deg på veien mot svennebrevet, og erfarne mentorer som veileder deg på oppgavene dine. Vi kan hjelpe deg med å finne lærebedrift, eller bistå med det formelle dersom du allerede har avtalt med noen du gjerne vil gå i lære hos. Vi tegner lærekontrakt samen med deg og den bedriften som tar deg inn som lærling. OFS sørger for at opplæringen skjer i tråd med de offisielle læreplanene og følger deg opp med jevnlige samlinger og besøk.

Alle får også tilbud om kurs, workshoper og reiser til utlandet hvor vi lærer av fotografer som er svært erfarne på sine felt. I tillegg har du støtte fra oss til små og store utfordringer som eventuelt måtte dukke opp i løpet av læretiden din.​ Vi lager en svenneprøvetest ca. 6 mnd. før svenneprøven, slik at du for prøvd deg i forkant. Her vil du få gode tilbakemeldinger på det du har levert. Vi hjelper til med å melder deg opp til svenneprøven når den tid kommer.

Rettigheter og plikter som lærling.

Som lærling har du rettigheter og plikter både etter opplæringsloven og arbeidsmiljøloven. 

Du får lønn under læreperioden. Lønnen er en avtale mellom deg og din arbeidsplass.

Som lærling i vårt system har du rett til lån og stipend fra Lånekassen.

 

Har du spørsmål og vil vite mer? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. 

Artikler du kanskje kan like